Diskuse

Tisíce staveb ve městech a obcích díky Gazdíkovi a Kalouskovi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z75d77e64n57a 41K20o77č63í

14. 10. 2013 15:16

Voliči nejsou bezradní, oni ale už tu TOPku tolik nechtějí, když viděli, jaké lumpárny prováděli na zdravotnictví a MPSV. !!

2 0
možnosti

To, co píšete, je demagogie.

Zcela pomíjíte socdemáckou reformu 2000 - nový zákon o určení výnosu daní. Tím se zrušilo dosavadní rozdělování daní podle výnosu (kdy se peníze utrácely tam, kde se vyrobily), ale nastavilo se přerozdělování na hlavu - podle počtu obyvatel, přičemž byly vytvořeny velikostní kategorie obcí pro stanovení rozdělovacího koeficientu.

Velká města na tom tehdy velmi prodělala (a také příměstské vesničky - ty na daních živnostníků fysických osob). A to ve prospěch zejména takových vesnic, které utlumily vešekerý rozvoj a zabránil i těm málo aktivním místním, aby provozovali jakoukoli nezemědělskou výrobu, pod záminkou ochrany životního prostědí. A mnohé zabránily i té zemědělské výrobě, protože vepřín smrdí, že. Tyto obce, v kterých se nic nedělo a jejich občané pouze odjížděli denně pracovat do velkých měst, měly pochopitelně finanční problémy. A to Zemana vláda změnila a sebrala velkým městům a dala to svou reformou těmto malým městečkům a vsím.

Co udělala TOP09? Nic - jenom zvýšili v rámci socdemáky zavedeného přerozdělování výnousu daní okrádání velkých měst. A to i přes to, že i občané malých vesnic a městeček peníze velkých měst bez problémů využívali - jak z dotací na MHD a z dotací na vstupné všech městských podniků od ZOO přes bazény a sportoviště až po to divadlo.

Teď tedy budou mít malé vesničky víc peněz a většina z nich díky tomu bude dávat větší dotace místním fotbalistům, hasičům a myslivcům na jejich výroční bály. Chodníky z toho stavět nebudou...

1 1
možnosti